ONZE WERKWIJZE / pianostemmen

ip5lsce

NIEUWE ZIENS- EN WERKWIJZEN

Nieuwe ziens- en werkwijzen worden progressief door ons gebruikt om de kwaliteit van onze dienstverlening steeds fris te houden en waar nodig en wenselijk te verbeteren, met als doel uw vleugel of piano zo optimaal mogelijk te laten klinken.

STEMSOFTWARE / APP

Wij zijn b.v. het eerste en langst gebruikende bedrijf in Europa dat met het inmiddels over de gehele aarde vermaarde stemsoftware van Reyburn.com werkt. Het begon met software op een notebook computer. Inmiddels is het ontwikkeld tot een App ($ 999,–) voor op een iPhone, iPad, iPod.

De aanschaf van de software is prijzig, maar de mogelijkheden zijn bijzonder bevredigend. Het stemmen met stemsoftware blijft altijd een soort hybride methode van werken. Gedegen kennis van het stemmen op zich en de techniek om tot een goede stemming te komen zijn uiteindelijk essentieel voor een optimaal resultaat.

DE REFERENTIE

iRCT is software voor professionele pianostemmers en technici en is tot op heden de referentie voor stemapparaten/stemsoftware, toonintonatie en andere klankgerelateerde werkzaamheden aan vleugels en piano’s. iRCT wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het stemmen van de concertvleugels in het Amsterdamse Concertgebouw en vele andere concertzalen zoals, om er maar een te noemen, Carnegy Hall in New York .

In Nederland, de USA, Japan en andere landen wordt iRCT gebruikt voor het afnemen van de stemexamens voor pianostemmers.